Abonnementsartikel

Med tre nye, mindre modeller starter 700-serien nu ved 145 hestekræfter. Samtidig lanceres også en ny frontlæsserserie med vægt

Det er ganske få måneder siden, Fendt lancerede en sprit ny Fendt Vario 700-serie - bestående af tre modeller fra 200 til 240 hestekræfter. Men da denne serie blev præsenteret ved Fendts hovedkvarter i Tyskland, smed den Agco-ejede virksomhed ikke alle kortene på bordet.

For på Agritechnica har Fendt lanceret yderligere tre mindre modeller i samme serie, der effektmæssigt går fra 145 til 180 hestekræfter. Alle modeller er udstyret med SCR-teknologi for at overholde de nye emissionskrav, der træder i kraft pr. 1. januar 2012 for traktorer i den effektklasse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tre små modeller har alle Fendts nye kabine VisioPlus, og Variotronic-terminalen sidder også i disse nye traktorer.

Fendt 714 og 716, som er de to mindste modeller, vil have Fendts trinløse ML 140-model transmission, mens 716 har den lidt større ML 189-udgave, som også sidder i de tre store Fendt 700-modeller.

De nye 700-modeller giver brugeren mulighed for at vippe liftarmene i bag op i en "parkerings-position", som betyder, at liftarmene ikke kommer i karambolage med en pto-aksel eller vognens træk, når traktoren drejer.

Liftarmene kan vippes op uden brug af værktøj, og funktionen vil ligeledes komme på de større 800- og 900-serier.

Ny frontlæsser vejer indhold i skovlen

En anden nyhed fra Fendt på Agritechnica er serien af frontlæssere med navnet Cargo Profi, der er blevet tildelt en sølvmedalje forud for udstillingen. Serien udmærker sig ved at have en integreret vægt, der kan måle vægten af materialet i ikke bare én, men flere forskellige skovle eller redskaber på læsseren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig kan den også summere vægten, så føreren hele tiden kan se den totale læssede mængde - og data fra vejningen kan logges i terminalen til senere brug eller som dokumentation.

Cargo Profi har også en såkaldt memo-funktion, hvilket betyder, at frontlæsseren kan vende tilbage til en nøjagtig given position, efter chaufføren for eksempel har læsset en skovlfuld foder af i fuldfoderblanderen. Chaufføren indstiller selv, hvilken position, frontlæsseren skal vende tilbage til.

Som en ekstra detalje, kan frontlæsseren begrænses i sin løftehøjde - en funktion, der kan bruges, hvis traktoren kører i en bygning, hvor frontlæsseren kan gå imod loftet på bygningen.