Lyt til artiklen:

Fremgang i Europa peger på ny Agco-rekord

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Der er igen markant fremgang i salgstallene for den amerikanske maskinkoncern Agco, der blandt andet står bag store maskinbrands som Fendt, Massey Ferguson og Valtra.

Det børsnoterede selskab har netop offentliggjort regnskabet for tredje kvartal 2023 og hæver atter en gang sin guidance for indtjeningen overfor markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden solgte for 3,5 milliarder dollars i tredje kvartal.

Agco har i årets første ni måneder solgt for 10,6 milliarder dollars. Det er en stigning på 21,2 procent i forhold til samme periode sidste år. Stigningen kommer dels på baggrund af øget produktion, og dels som følge af prisstigninger.

I fortidens fabrik træner de kunstig intelligens til fremtidens maskiner

Se også:

I fortidens fabrik træner de kunstig intelligens til fremtidens maskiner

På det europæiske og mellemøstlige marked, der opgøres sammen, er salget oppe med 25,4 procent. Salgsforøgelsen er ifølge Agco drevet af antallet af solgte traktorer med mange hestekræfter, mellemklassetraktorer og reservedele, samt prisstigninger i hele porteføljen. Salget i Tyskland, Frankrig og Tyrkiet trækker det største læs, lyder det i kvartalsregnskabet.

Agco forventer et samlet salg på 14,7 milliarder dollars for hele 2023, hvilket i hele træskolængder vil være to millarder dollars mere end sidste år, der var et rekordår for koncernen.

- Stærk efterspørgsel på vores teknologi-rige produkter, sund afgrødeproduktion, favorabel landbrugsøkonomi og en forbedret forsyningskæde har givet et rekordresultat i tredje kvartal, siger Eric Hansotia, topchef for Agco, i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Heftig investering

Agco har inden for den seneste måned investeret heftigt i ny teknologi. For den nette sum af to milliarder dollars købte Agco sig ind i Trimbles teknologipulje, og parterne har lavet en joint venture, hvor Agco tegner sig for 85 procent af ejerskabet.

Det betyder på den korte bane en forholdsvis hård gældsætning for Agco, men på den lange bane ser topchef Eric Hansotia, at koncernen har fået rigtig gode kort på hånden i den globale konkurrence.

Agco køber sig ind i Trimble

Se også:

Agco køber sig ind i Trimble

- Med vores Farmer First-tankegang annoncerede vi for nyligt den planlagte overtagelse af Trimbles ag-aktiviteter og teknologi gennem en joint venture med Trimble. Vi tror på at denne investering, kombineret med vores eksisterende løsninger, vil styrke vores ledende position på præcisionslandbrug og skabe en global leder i "mixed fleet" præcisionslandbrug. Denne investering bør markant forbedre Agcos teknologigrundlag med disruptive teknologier, der dækker alle dele af afgrødecyklussen. Og det vil ultimativt hjælpe os med at tjene landmændene uanset hvilket brand, de bruger og accellerere Agcos strategiske transformation, siger Eric Hansotia.