Lyt til artiklen:

Agco Power lancerer ny motorfamilie

00:00
Hastighed: ???x
03:23

Abonnementsartikel

Agco Power er en global dieselmotorproducent til verdenskendte traktormærker som Fendt, Valtra, Massey Ferguson samt andre tunge maskiner. Nu har Agco Power udviklet og fremstillet en helt ny familie af dieselmotorer kaldet CORE.

Med videreførelse af Agco Power-arven af langvarige fremtidssikrede designs er CORE-familien designet med morgendagens alternative brændstoffer i tankerne, skriver Agco i en pressemeddelelse.

Reduktion af emissionerne er et fælles mål for alle maskinfabrikanter. De nuværende Agco Power dieselmotorer er fuldt ud kompatible med vedvarende HVO-brændstoffer, som allerede kan bringe dem tæt på CO2-neutral drift. Men de alternative fremtidige brændstoffer som brint og gas kræver en motor, der er designet fra bunden til at være kompatibel med dem, og det banebrydende ved den nye CORE-motorfamilie er, at ved at videreudvikle motorerne vil de være kompatible med disse brændstoffer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fremtidens alternative brændstoffer som brint, ethanol, methanol, biogas samt el-hybrid applikationer stiller nye krav til en motor, siger Agco Powers CEO Juha Tervala.

- CORE-motorplatformen er designet til at muliggøre brugen af alternative brændstoffer med yderligere udvikling.

Verdens reneste dieselmotor

Det specielle ved alle de nuværende AGCO Power-motorer er, at de med stor margin opfylder selv de strengeste emissionsstandarder.

- I dag er den primære udfordring ved produktudvikling at komme af med det fossile kulstof eller i det mindste at reducere det radikalt. I løbet af de sidste par årtier har vi hos Agco Power formået at reducere emissionerne af de mest skadelige partikler og nitrogenoxid ned til en brøkdel af det niveau, de var for ti år siden, forklarer AGCO Powers direktør for ingeniørvirksomhed, Kari Aaltonen.

Efter mere end et århundredes service er dieselmotorer stadig det mest praktiske alternativ i mange applikationer. Mens de elektriske køretøjer tager vejene med storm, er batterikapaciteten bare endnu ikke tilstrækkelig i terrængående maskiner - bortset fra de mest kompakte maskiner (mindre end 50 kW). Dieselbrændstofs høje energitæthed og motorernes høje effektivitet sikrer, at teknologien stadig er konkurrencedygtig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CORE75

Den første motor i CORE-serien er CORE75 - en 7,5-liters, 223-kW enhed med fremragende drejningsmoment, brændstoføkonomi og pålidelighed. Den blev først brugt i den helt nye Fendt 700 Vario Gen7 traktor.

- Agco Powers motordesignere har arbejdet indgående med Fendts ingeniører for at udvikle den nye CORE75-motor til Fendt 700 Vario Gen7-traktoren. Den har fremragende ydeevne ved lav hastighed og passer perfekt til Fendt Vario-transmissionen. Motorens innovative design resulterer i yderligere fordele, såsom forbedret venderadius og højere frihøjde. Vi ser frem til fremtidige tilføjelser til CORE-motorplatformen til Fendt-maskiner, siger Walter Wagner, Vice President og Managing Director Research & Development & Purchase.

- Agco Power CORE75 leverer et drejningsmoment på 1450 Nm, det højeste i sin effektklasse. Motoren er designet til at tilbyde maksimalt drejningsmoment ved 1300 o/min i stedet for de mere typiske 1500 o/min. Dette lavhastighedskoncept muliggør den bedste brændstoføkonomi på markedet i dag i sin effektklasse - 188 g/kWh, fortæller Kari Aaltonen stolt.