Kverneland har netop offentliggjort sit regnskab for årets tredje kvartal, som maskinkoncernen kan være tilfreds med. For selv om der står -2,4 millioner euro (cirka -17,9 millioner kroner) på kvartalets bundlinje, betyder det ikke, at Kverneland er på vej i den gale retning.

Virksomheden har nemlig en tradition for at tjene penge i årets første halvdel og miste nogle af dem i årets sidste seks måneder. Således er underskuddet på 2,4 millioner euro faktisk Kvernelands næstbedste tredjekvartalsresultat i de sidste 10 år. Og hvis man sammenligner det med de sidste to års resultater, er der lige frem tale om en gigantisk forbedring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samme tendens ses, når man kigger på koncernens ordreindtag. I årets tredje kvartal har Kerneland fået 17 procent flere ordre end i samme periode sidste år og hele 72 procent flere ordre end i katastrofeåret 2009, hvor koncernen endte med et relativt stort underskud ved årets udgang.

Sådan kommer det næppe til at gå i år, for efter ni måneder står der +21,4 millioner euro (cirka 159,2 millioner kroner) på Kvernelands bundlinje.