Indien har lagt alt samarbejde med Danmark på is, efter at Danmark har afvist at udlevere våbensmugleren Niels Holck til de indiske myndigheder.

Det er en ugunstig situation for dansk eksport, da Indien er en af verdens helt store vækstmarkeder. Hos Landbrug & Fødevarer har man også fokus på det indiske marked, og L&F ærgrer sig over situationen. Det skriver epn.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil meget gerne have en tættere relation til Indien og det indiske marked. Vi forudser, at det bliver utroligt betydningsfuldt fremadrettet, siger Jan Laustsen, direktør hos L&F, Handelspolitik & Afsætning, til epn.dk.

Håber på øget eksport af svinekød

I øjeblikket er eksporten til Indien ikke så stor, men hos L&F håber man på fremadrettet at øge eksporten på mejeri- agroindustri- og svinekødsområdet. Især svinekødsområdet fremhæver Jan Laustsen som et potentielt stærkt vækstområde.

Tilbage i december lavede den danske og indiske regering en aftale om et tættere samarbejde. Heri indgik også en intension om at oprette en særlig arbejdsgruppe inden for landbrug og fødevarer.

- Den ser vi meget gerne hurtigt igangsat. Men det, der sker i øjeblikket, sætter nok udviklingen i stå. Vi håber på, at den hurtigt kommer på sporet, siger Jan Laustsen.