EU kommissionen er kommet med deres første bud på størrelsen af den kommende høst i EU, samt forventninger til forbrug, eksport og lager.

Hvert år, når vi nærmer os foråret, begynder de første bud på størrelsen af den kommende høst, at tikke ind på mail og på nettet. Der er stor forskel i seriøsiteten, og det er som regel muligt at finde lige netop den forudsigelse man ønsker blandt de officielle og private analytikere.

Vi ser nu en af de mere seriøse i markedet, EU Kommissionen, er kommet med deres bud på balancen for den kommende høstsæson. De bud, der kommer så tidligt i sæsonen vil altid indeholde rimelig usikkerhed om flere faktorer. Til trods for det er der stadig flere faktuelle forhold, der gør at Kommissionen har konkret viden bag deres bud.

Udsigt til en stor høst

Meget tyder på, at høsten for den kommende sæson vil blive større end sidste år. Konkret er forventningerne godt 310 millioner tons mod 309 millioner tons for 2015/16 høsten. Det betyder, at vi i EU ser frem mod den næststørste høst i EU, kun overgået af høsten i 2014/15, der endte på omkring 325 millioner tons. I Kommissionens forventninger lægger man et lidt mindre areal til grund for deres bud, men forventer til gengæld et lidt højere udbytteniveau.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind