Abonnementsartikel

Buchtrup Agro kan levere larvebånd til de fleste ATV'er

Mens det hidtil kun har været ganske få ATV'er, der har kunnet fås med larvebånd, kan stort set alle ATV'er nu udstyres med bælter, idet Buchtrup Agro har fået importen af universal-larvebånd fra Canada.

- Vi skal bare vide, hvilken model, man har, så skaffer vi de rigtige beslag, siger Michael Buchtrup fra Buchtrup Agro i Mariager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forvejen importerer virksomheden de canadiske Soucy-larvebånd til mejetærskere og traktorer, så skridtet var ikke så langt til de mindre bælter, der ifølge Michael Buchtrup også fremstilles af Soucy, selv om de går under navnet Commander.

- Det er ikke fordi, vi regner med at spinde guld på det her, men det er skægt, og ATV'erne er jo også lidt for sjov, siger han, men tilføjer, at den mere seriøse brug af bælterne kan være kørsel på overdrev og våde enge eller i naturfølsomme områder.

Han mener, at også strandfogeder kan få gavn af den store trædeflade, som larvebåndene giver.

- Og om vinteren fungerer en ATV med bælter næsten lige så godt som en snescooter. Det har jeg selv prøvet i Canada, fortsætter Michel Buchtrup.

Han forestiller sig, at løsningen med larvebånd på en ATV også kan være nyttig for folk, der har frilandsgrise og kreaturer på friland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konstruktionen med smørefri plastbøsninger er ifølge Michael Buchtrup næsten vedligeholdelsesfri, idet der kun findes et enkelt smørenippel.

- Det er nok at spule bælterne, hvis de er fyldt med skidt, siger han.

Bælterne lægger nogle kilo på vægten af ATV'en, og sammenholdt med den større trædeflade betyder det ifølge Michael Buchtrup, at topfarten reduceres.

- Jeg vil tro, at Commander-bælterne skærer omkring 30 procent af tophastigheden, siger han.

Se tv-indslag