Der var verbale slag til Landbrug & Fødevarers direktør Carl Aage Dahl, da 140 landmænd havde sat næstformand Henrik Frandsen stævne tirsdag aften på Agerskov Kro.

- Vi opfordrer dig til at sørge for, at Carl Aage Dahl bliver afskediget, lød den direkte opfordring fra flere i salen under debatten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangørerne var Bæredygtigt Landbrugs selvstyrende regionale gruppe fra Jylland Syd. Baggrunden for ønsket om direktørens afskedigelse var ifølge flere deltagere, at Carl Aage Dahl står for en linje, der er for eftergivende.

- Vi er gået i gang med en ny start, hvor vi vil kommunikere på en ny måde og være mere synlige ude i landet, lød det fra Henrik Frandsen. 

Mødets deltagere krævede konkrete forandringer.

- Du har nu chancen for at vise, at Landbrug & Fødevarer vil agere på en anden måde end den, vi oplever som alt for svag, lød opfordringen fra salen.

Kvælstof i vandmiljøet

Flere i salen spurgte også ind til, om Landbrug & Fødevarer vil kæmpe for at få fjernet DMU’s opfattelse af, at det er kvælstoffet, som udgør truslen mod vandmiljøet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg tror ikke, at vi kan ændre politikernes holdning, som de har fra DMU, mente Henrik Frandsen. 

Det fik bestyrelsesmedlem fra Bæredygtigt Landbrug Peter Rosendal pege på "den afgørende forskel" mellem Bæredygtigt Landbrug og Landbrug & Fødevarer:

- Vi vil kæmpe for at overbevise politikerne om, at det er fosforen, som skaber problemerne, og det kan vi dokumentere, sagde Peter Rosendal.