Dansk Folkeparti får ros, Bæredygtigt Landbrug får de største hug, og oppositionspartierne får generelt en kold skulder fra fødevareminister Mette Gjerskov (S), som har modtaget forslag til efterafgrøder.

 Venstre, Konservative og Liberal Alliance har foreslået pilotprojekter med stenrev, minivådområder og muslingeproduktion som midler, der kan reducere udledningen af kvælstof.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-De kommer med en masse udokumenterede påstande og forslag om pilotprojekter. Men vi har brug for løsninger, der kan implementeres allerede til foråret, siger Mette Gjerskov til Altinget.dk.

Skyttegravskrig

De konservatives miljøordfører, Benedikte Kier, er uenig.

- Det er ministeren, der har meldt os ud. Ministeren kan jo heller ikke komme med særlig god dokumentation for, at hendes forslag har den virkning, som vi alle sammen kunne ønske os, siger Benedikte Kier, som ærgrer sig over skyttegravskrigen.

Mette Gjerskov er til gengæld tilfreds med de forslag, der er kommet fra Landbrug & Fødevarer, og hun glæder sig over, at Dansk Folkeparti tager afstand fra de øvrige oppositionspartiers holdning til efterafgrøde-forslagene. Dansk Folkeparti mener, at oppositionen ønsker slagsmål, og folkepartiets holdninger høster ros fra Mette Gjerskov.

Klar til forhandling

- Dansk Folkeparti har været konstruktive, så når forskerne vender tilbage med deres resultater, tror jeg godt, vi kan inddrage Dansk Folkeparti i fornuftige drøftelser om, hvilke metoder, vi kan bruge med det samme, og hvilke der skal forskes mere i, siger fødevareministeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BL har et lavt niveau

Bæredygtigt Landbrug får til gengæld den besked fra fødevareministeren om, at organisationen har meldt sig ud.

- Folk, der ikke vil overholde den eksisterende lovgivning, lytter man altså ikke ret meget til, når den nye skal udformes. Generelt er jeg heller ikke imponeret over deres faglige niveau, siger Mette Gjerskov til Altinget.dk.