Abonnementsartikel

Den tidligere næstformand i Landbrug & Fødevarer, Henrik Frandsen, er nu folketingskandidat for Venstre i Tønderkredsen.

Svineproducenten Henrik Frandsen, som er medlem af både Sønderjysk Landboforenings bestyrelse og primærbestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, har nu endnu en titel.

Landmanden fra Skærbæk i Sønderjylland kan kalde sig folketingskandidat. Onsdag blev han valgt af Venstre i Tønderkredsen, og dermed har han taget første skridt mod Christiansborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen modkandidat

Ifølge JydskeVestkysten deltog cirka 80 Venstre-medlemmer i opstillingsmødet, og Henrik Frandsen skulle ikke ud i en afstemning. I modsætning til situationen for to en halv måned siden, da han i Herning tabte L&F-formandsvalget til partifællen Martin Merrild, blev Henrik Frandsen valgt uden modkandidat.

Tønderkredsen gav ikke valg ved sidste valg, men Henrik Frandsen tror naturligvis på det.

- Jeg har en rigtig god fornemmelse efter i aften, med den store opbakning som er vist mig. Tilliden vil jeg med stor iver søge at leve op til indtil valgdagen, hvor jeg tror på, at Venstre og kredsen har en reel god mulighed for at sikre valg igen, siger Henrik Frandsen til JydskeVestkysten.

Valg senest i september 2015

Afhængig af, hvor længe Helle Thorning-Schmidts S-SF-R-regering holder, har Henrik Frandsen meget længere tid til at føre Folketingsvalgkamp end til L&F-valget. Der skal senest være valg til Folketinget i september 2015.