Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre priser, lav rente og så få krav som muligt. Man kan håbe på, at skæbnen er en nådig, men man kan selvfølgelig også tage fat på det, man selv kan gøre noget ved.

Det sidste er baggrunden for, at fire sønderjyske landmænd har taget handsken op og sagt ja til - med landbrugsfaglige rådgivere fra Sønderjysk Landboforening, Syddansk Kvæg og Syddansk Svinerådgivning ved deres side - at konkurrere om, hvem der med en tværfaglig handleplan kan skabe den største forbedring af bedriftens bundlinje.

Back to black

Parolen for konkurrecen er ?Back to black? og afgøres i tre runder, hvor de fire konkurrerende landmænd kan score point. I første runde vanker der point for at være god til at finde mulige indsatsområder. I anden runde vurderes, hvor dygtige landmændene er til at omsætte tanker til handlinger, og i tredje og sidste runde kommer det an på, hvem der har været bedst til at skaffe resultater.

Opgaven med at udpege en vinderbedrift er lagt i hænderne på et dommerpanel bestående af Jacob Olesen, Videnscentret for Landbrug, Carsten Friis Sønderjysk Landboforening, forstander Peder Damgård fra Gråsten Landbrugsskole samt to bankrådgivere.

Sønderjysk Landboforening står bag konkurrencen i samarbejde med Den jyske Sparekasse og Maskinbladet, som løbende dækker konkurrencen frem til, vinderen er fundet i starten af 2012.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Konkurrencen blev kort før påskeskudt i gang ved et kick-off-møde, hvor mange af aktørerne var med, og stemningen var præget af stor lyst til at forsøge at blive bedst.

Hørt på kick-off-mødet:

? Rådgivning behøver ikke at være kedelig (Carsten Friis, landbrugsrådgiver og dommer)

? Hvis du gør, som du altid har gjort, får du de resultater, du altid har fået. (Carsten Friis)

? Det, man har indflydelse på, skal man gøre noget ved (Hans Iversen bankrådgiver med landbrugsfaglig ekspertise, Nordea)

? Sjovt nok er det ofte de samme landmænd, der har gode eller dårlige resultater år efter år (Hans Iversen)

Artiklen fortsætter efter annoncen

? Nedsætter I vore priser, hvis vi når målene i handleplanen? (Landmand og konkurrencedeltager Christian Mikkelsens spørgsmål til Hans Iversen)

? Det kan man ikke udelukke? (Hans Iversens svar til Christian Mikkelsen)