I år kan den fynske trailer-fabrikant Brenderup fejre sit 75 års jubilæum, og i den anledning fortæller Thule Trailers A/S lidt om firmaets historie:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smed Ove Justesen købte i 1936 en smedeforretningen i Brenderup på Fyn og tog dermed det første skridt til den virksomhed, som i dag er mest kendt for sine trailere.

Men i begyndelsen handlede det om landbrug, og i Ove Justesens landsbysmedje blev der fremstillet roetørvaskere og roesnittere. Desuden fik Ove Justesen også sat gang i en produktion af styrbare harver til frugtplantager.

Vogn til landbruget

Det første produkt med navnet Brenderup var en gummivogn, der blev populær i takt med landbrugets mekanisering og de små Ferguson-traktorers indtog.

Parallelt med produktionen af landbrugsmaskiner begyndte man i 50’erne fremstilling af små påhængsvogne, som også fungerede som en art sæsonudjævning i produktionen. Tilsvarende forsøgte man sig med ”folkecampingvognen”, der var Brenderups bud på en telttrailer.

For at øge mulighederne for afsætning af trailere begyndte virksomheden også at producere anhængertræk til bilerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Europas største

I 1991 blev det familieejede firma Brenderup solgt til den svenske Thule-koncern. Sammen udgør Thule og Brenderup Europas største koncept, når det gælder person- og varevognstrailere med en samlet årsproduktion på 50.000 enheder, hvoraf Brenderup tegner sig for cirka 60-70procent.

Som følge af ejerskiftet er firmanavnet ændret til Thule Trailers A/S fra 2005, mens navnet Brenderup er bevaret på grund af den synlige profil i markedet, ikke blot i Danmark men også i størstedelen af Europa.