Abonnementsartikel

Maskinbladets læserrejse til den amerikanske Midtvest lægger op til flere oplevelser

Efter en vellykket tur til hjertet af det amerikanske landbrug er Maskinbladet allerede ved at planlægge den næste, landbrugsfaglige tur.

Verdens korn-centrum ligger i den amerikanske midtvest med Chicago som det økonomiske kraftcenter. Alverdens landmænd følger nøje, hvad der sker i Chicago Board of Trade - råvarebørsen i Chicago. Her kan landmanden se, hvordan det går med kornpriserne, og hvad han kan forvente at få ud af sin høst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor indeholdt Maskinbladets læserrejse i november et besøg i CBOT's vældige bygning i centrum.

Men midtvesten er også kendetegnet ved at huse adskillige landbrugsmaskinfabrikker. Blandt dem finder man nogle af verdens største - John Deere, Case IH og Caterpillar. Disse fabrikker og deres forhandlere blev også besøgt på Maskinbladets rundtur, der strakte sig gennem tre stater: Illinois, Wisconsin og Iowa.

Friheden og navnlig religionsfriheden i USA har gennem et par hundrede år tiltrukket forfulgte mennesker fra andre, mindre tolerante lande i verden. Heriblandt stærkt religiøse tyske pietister, som grundlagde det selvforsynende kollektiv Amana Colonies i midten af 1800-tallet.

I dag er det lille samfund, der ligger i Iowa, en fuldt ud integreret del af det øvrige samfund. Dog har man skabt et selskab, Amana Society Inc., der ejer de cirka 10.000 hektar, hvor datterselskabet Amana Farms bestyrer land- og skovbruget.

Som noget nyt har Amana Farms investeret i et biogasanlæg, som Maskinbladets læsere tog ud for at se.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En hel del af den majs, som dyrkes i stor stil i midtvesten, ender i bilernes brændstoftank i form af ethanol. Majsen destilleres til alkohol i både små og store fabrikker.

En af dem er landmandsejet, så den måtte læserne også ud at se.

Et par bedriftsbesøg stod også på programmet, hvor deltagerne fik lejlighed til at se nærmere på, hvordan deres amerikanske kolleger gør tingene.

Se tv-indslag på www.maskinbladet.tv

Se billed-galleri her.