Målet var at udbetale støttemidlerne til 95 procent af ansøgerne i morgen den 1. december, og en aktuel opgørelse viser, at man når at udbetale 95,9 procent af de godt 51.000 ansøgninger.

- Det har stor betydning for landmændenes likviditet og internationale konkurrenceevne, at vi kan udbetale landbrugsstøtten til flest muligt på første udbetalingsdag. Det gælder særligt i et år præget af økonomisk krise, og hvor vi ikke - som sidste år - har udbetalt forskud til landmændene. Derfor har det i år været ekstra vigtigt at sikre tidlig udbetaling til så mange som muligt, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Artiklen fortsætter efter annoncen

FødevareErhverv udbetaler pengene til ansøgerens NemKonto den 1. december, og beløbet vil senest være til landmandens disposition den 2. december. Efter EU-reglerne skal Enkeltbetalingsstøtten for 2010 udbetales i perioden 1. december 2010 til 30. juni 2011.

I år forventes der igen at ske udbetaling af Enkeltbetalingsstøtte den 9., 16., 23. og 30. december. Målet er, at der skal udbetales fuld støtte til mindst 97 procent af ansøgningerne inden nytår – og gerne til endnu flere, skriver Fødevareministeriet.