2,4 millioner minkskind bliver mandag solgt i auktionshuset Kopenhagen Fur. Det er første gang i verdenshistorien, at så stort et antal minkskind udbydes på auktion på én dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Minksalget sker i forbindelse med Kopenhagen Furs februar-auktion, som begyndte lørdag og slutter tirsdag. I alt udbyder Kopenhagen Fur 4 millioner minkskind foruden en række andre pelstyper.

Samlet set vil salget over de fire dage langt overstige 1 milliard kroner. En stor og meget købedygtig kreds af internationale opkøbere er mødt op på auktionen. For mens den vestlige verden vunder sig i finansiel krise, massefyringer og massive statsunderskud, så oplever for eksempel kineserne forsat stor økonomisk vækst. Så der er altså økonomi til at aftage de danske topkvaliteter i minkskind.

- Vi forventer at kunne skabe eksportindtægter på 5 milliarder kroner i år. Dermed fastholder vi de 25.000 arbejdspladser, som dansk pelsdyravl bidrager til samfundsøkonomien med, siger administrerende direktør Torben Nielsen, Dansk Pelsdyravlerforening, Kopenhagen Fur.