Lyt til artiklen:

Tempo-bonus lader vente på sig

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Minkavlere blev lovet en kontant bonus, hvis de overholdt fristen for hurtig aflivning inden 19. november. Men 33 dage efter de sidste mink blev aflivet ser det ikke lyst ud for udbetaling af den lovede tempo-bonus.

Fødevareminister Rasmus Prehn gav på et samråd 19. december ellers udtryk for, at han håbede, at minkavlerne ville få deres bonus inden jul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En henvendelse til Fødevarestyrelsen, som beregner bonusserne, spreder ikke ret meget lys over, hvornår avlerne kan forvente udbetalingen. Fødevarestyrelsen skriver, at de arbejder hurtigst muligt på at kunne iværksætte en udbetaling til minkavlerne:

"Men der er tale om et antal forskellige ordninger, hvoraf nogle fortsat er under politisk afklaring, ligesom det juridiske og økonomiske grundlag skal helt på plads", skriver Fødevarestyrelsen i et skriftligt svar til Maskinbladet i dag.

På samrådet 19. december sagde Rasmus Prehn:

- Vi sidder lige nu og prøver at finde en løsning. Vi skylder dem, at handle hurtigt. Minkavlerne skal have fuldstændig erstatning, men vi skal naturligvis holde os inden for EU-reglerne, så vi ikke overkompenserer, sagde ministeren.

Ministeren håbede dengang, at forhandlingerne ville falde på plads hurtigst muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forhandler en model, som andre måske vil kritisere for at være for generøs. Vi vil gerne lave en bred aftale, og derfor har vi inviteret til brede forhandlinger. Modellen kan være på plads, hvis Venstre vil være med, og hvis Venstre er med, er de radikale også med, sagde fødevareminister Rasmus Prehn på samrådet.