Fødevareministeren Rasmus Prehn var mødt op til traktordemonstration i Hjørring for at lytte til de utilfredse fremmødte branchefolk.

.- Jeg har altid lært hjemmefra, at man har to øre og én mund, og derfor skal man lytte dobbelt så meget, som man taler.

Sådan lød det fra talerstolen i Hjørring lørdag den 28. november, da den nye fødevareminister Rasmus Prehn talte til de 300 fremmødte landmænd og andre branche-folk, som var mødt op med 300 traktorer i Hjørring.

- Denne tale er den første officielle tale som Fødevare- og fiskeri-minister, fortalte Rasmus Prehn, som var glad for at møde branchen til demonstrationen, og gerne ville vise, at regeringen vil lytte til den utilfredshed, som lige nu hersker i branchen.

- Jeg er kommet for at lytte og være i dialog med jer, og jeg er glad for at I her i dag viser, at I hepper på demokratiet ved at demonstrerer. Det skal I alle have mange tak for, lød det blandt andet fra talerstolen, da Rasmus Prehn havde ordet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han nævnte også, at Regeringen har begået fejl i sagen om minkene og Corona, og han nævnte også at det er menneskeligt at fejle:

- Den eneste måde at undgå at lave fejl på, hivs man ingenting siger eller gør, fortalte Rasmus Prehn under stor buhen og utilfredse tilråb fra de fremmødte landmænd.

I forbindelse med demonstrationen besøger Rasmus Prehn sammen med formanden for Landbrug & Fødevare, Søren Søndergaard, en bedrift i det nordjyske.

Det er Søren og Charlotte Vejen i Lendum på Rødkjærgård, som får besøg, hvor ministeren blandt andet skal en tur i stalden og se til de 280 malkekøer.

Søren og Charlotte Vejen købte gården i 2006 og har løbende udvidet og forbedret bedriften. Køernes løsdriftsstald er fra 1999 og ombygget i 2008 med malkerobotter. Søren og Charlotte står for det daglige arbejde på gården sammen med en uddannet landbrugsmedhjælper, en elev, en flexjobber og en skoledrenge, der hjælper til om eftermiddagen og i weekenderne afhængig af årstiden.

Foruden mælkeproduktionen dyrkes der 240 hektar jord med hovedsageligt græs og majs til grovfoder.