EU-parlamentariker Asger Christensen (V) kritiserer i skarpe vendinger fødevareminister Mogens Jensen for manglende minkstrategi.

- Fødevareminister Mogens Jensen fortsætter på livet løs med at aflive fire millioner mink. Syge som raske. Det er helt hovedløst. Der mangler solidt fagligt belæg for strategien, og imens hober de ubesvarede spørgsmål sig op, skriver Asger Christensen på sin Facebook-profil.

Venstre kræver at Mogens Jensen giver plads til en minister med flere stjerner på skuldrene. Også Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kommer med hård kritik af Mogens Jensens håndtering af minkkrisen.

- Situationen er så alvorlig, at statsminister Mette Frederiksen måske selv bør sætte sig for bordenden! For hele den danske pelsavl står i en historisk krise. Ja, i virkeligheden står hele dansk landbrug i en potentiel krise, hvis ikke vi får en holdbar strategi nu. For hvem kan det gå udover næste gang, hvis en sygdom breder sig? Kvægbønder? Hønseavlerne? Eller griseproducenter?, spørger Asger Christensen i sit Facebook-opslag.