For nylig besøgte Asger Christensen, der er landmand og medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, Danmarks Maskinhandlerforening for at fortælle om sit arbejde i Bruxelles.

De fremmødte fik lejlighed til at høre om europæisk landbrugspolitik, den kommende EU-Klimalov - og ikke mindst om parlamentarikerens første år i parlamentet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Asger Christensen selv i en pressemeddelelse.

Særligt EU's fælles landbrugspolitik, den såkaldte CAP, bruger Asger Christensen meget tid på. Landmanden sidder både i landbrugs- og miljøudvalget i parlamentet.

Forhandlingerne om den nye landbrugsreform kører på fuldt tryk. For EU-politikeren er det afgørende, at den fremtidige landbrugspolitik bliver enkel, grøn og konkurrencedygtig.

Konkret arbejder han for at indføre en bruttoarealmodel:

- EU skal hjælpe landmænd med at gøre en indsats for klima, miljø og biodiversitet. Netop derfor bør landmænd ikke straffes økonomisk for at lade træer, buske og andet natur blive på markerne. Men sådan er det i dag med den nuværende nettoarealmodel, forklarer Asger Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fælles landbrugspolitik skal desuden støtte forskning og udvikling af teknologi, som bidrager til den grønne dagsorden. Eksempelvis fremhæver nødvendigheden af at udvikle og udbrede præcisionslandbrug og biogas til transportsektoren.

- Landmænd vil gerne være med til at kæmpe klima- og miljøkampen, men det er teknologi, som skal føre os i mål. Her kommer EU ind i billedet, fastslog Asger Christensen.

Under mødet berettede landmanden i Europa-Parlamentet også om EU's kommende Klimalov, som han er ansvarlig for i landbrugsudvalget. For eksempel foreslår Asger Christensen, at landmænd i EU skal have obligatoriske klimatjek, der tydeliggør den enkelte landmands klimaaftryk. Faste klimatjek er godt for danske landmænd, som allerede er nået langt på området, pointerede Asger Christensen. Han fik for nylig opbakning til sine forslag til Klimaloven.

- Som landmand i parlamentet arbejder jeg for at udbrede danske, fornuftige løsninger til resten af landene i EU. Derfor er jeg meget stolt af, at vi har fået bredt flertal bag mine forslag.

Forslagene blev mandag vedtaget i EU's landbrugsudvalg. Til oktober bliver det afgjort, om forslagene opnår flertal i resten af parlamentet.