Lyt til artiklen:

Kritisk ulveopslag udelukker EU-politiker fra socialt medie

00:00
Hastighed: ???x
02:19

Efter en anmeldelse om "violent speech" i forbindelse med et kritisk ulveopslag, er Venstres medlem af Europa-Parlamentet blevet suspenderet på det sociale medie X, der tidligere hed Twitter.

I en pressemeddelelse forklarer Asger Christensen, at han tidligere har været udsat for det, han kalder "ulvehæren," som er en gruppe af ulvefortalere, der i Facebook-grupper og andre steder organiserer modangreb på hans opslag på sociale medier om blandt andet ulve. Det har tidligere udløst en censur på Facebook, som Facebook dog har været ude offentligt og beklage.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- På stort set alle mine ulvekritiske opslag på eksempelvis Facebook, oplever jeg, at organiserede grupper af ulvefortalere sviner mig til, sender trusler, anmelder og rapporterer opslagene og skaber anden terrorisering. Det er derfor meget påfaldende, at jeg laver et ulvekritisk opslag på Twitter, og et par dage senere bliver min konto suspenderet. Jeg har jo tidligere oplevet ulvefolkene bruge lignende metoder, siger Asger Christensen.

rich-media-2
Asger Christensen har fået denne begrundelse for, at hans profil på det sociale medie X er blevet suspenderet.

Ifølge ham har ulveopslagene på hans profiler på sociale medier tidligere medført direkte trusler fra ulvefortalerne og mange andre ubehagelige beskeder og kommentarer.

Han har indsendt en appel til det sociale medie X, da han er meget uenig i suspenderingen og mener, at der må være ytringsfrihed og rum for demokratisk uenighed.

Efter EU-ulveudtalelse: Nu har vi chancen for at blive hørt

Se også:

Efter EU-ulveudtalelse: Nu har vi chancen for at blive hørt

- Jeg lavede ganske enkelt et tweet for at oplyse om udviklingen i ulvesagen, fordi Kommissionen nu endelig reagerer på vores arbejde i Europa-Parlamentet. Men at ét enkelt ord som "skyde" skal lukke hele mit talerør, det forstår jeg simpelthen ikke. For når vi taler om regulering af ulve, så er det svært at undgå, at bruge ordet skyde. Og vi er helt afhængige af, at vi i et demokratisk samfund kan diskutere mulighederne for at skyde hele eller dele af den voldsomt stigende ulvebestand, der skaber utryghed i landdistrikterne. Men når Twitter på et splitsekund lukker min side, så er det en reel trussel mod demokratiet, siger Asger Christensen.