Lyt til artiklen:

Efter EU-ulveudtalelse: Nu har vi chancen for at blive hørt

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Det er gode takter at EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen har udtalt, at ulvens tilbagevenden til europæiske regioner udgør en trussel for husdyr, og måske også for mennesker, det mener MEP for Venstre, Asger Christensen.

- Jeg har mødt adskillige borgere, som har været bange for at gå en tur om aftenen i frygt for at skulle møde et par gule øjne i mørket. Mennesker der er bange for at lade barnevognen stå ude. Bange for et ulvebesøg i stalden. Sådan er virkeligheden, når man bor derude, hvor der er lidt længere i mellem husene, og hvor ulvene terroriserer, lyder det fra Asger Christensen i en skriftlig udtalelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor glæder han sig over at Kommissionen har reageret på sidste års afstemning i Parlamentet om at genåbne habitatsdirektivet, som er det der freder ulven. Samtidig finder Asger Christensen det positivt, at kommissionen har opfordret alle lokalsamfund, videnskabsfolk og andre interesserede parter til at indsende data om ulvebestande og deres påvirkninger af lokalsamfund inden den 22. september.

- Nu har vi endeligt chancen for at blive hørt. Jeg håber, at så mange som muligt vil bruge muligheden og fortælle om de forfærdelige angreb de eller nogle de kender har været udsat for. Både for dyrenes og vores egen skyld, siger Asger Christensen og tilføjer, at hans holdning er uændret:

- Ulven i Danmark er - og har alt for længe været - en trussel mod vores husdyr, landdistrikter og samfund. Ulven må og skal skydes, hvis vi skal sikre et fortsat trygt Danmark.