Svineproducent vil være formand for Landbrug og Fødevarer.

Søren Søndergaard melder sig ind i kampen om formandssædet hos Landbrug og Fødevarer.

Det melder han selv i en pressemeddelelse.

- Efter flere år i bestyrelser i og omkring Landbrug & Fødevarer føler jeg mig nu parat til at stille mig i spidsen for, at fortsætte udviklingen af organisationen, så vi bliver stadig skarpere, kommer mere i front - og tager hurtige og kloge beslutninger. I dag går det stærkt i medierne og på Christiansborg - dér må vi ikke blive hægtet af, skriver han.

Søren Søndergaard er 40 år og har været selvstændig landmand i 17 år. Han er medlem af primærbestyrelsen, næstformand i sektorbestyrelsen i Landbrug og Fødevarer Svineproduktion, og så er han formand for Sagro.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han skriver, at han vil sætte spektakulære mål for Landbrug og Fødevarer, og at landmændenes ejendomsret er ukrænkelig.

- For mig er det helt afgørende, at vi som erhverv ikke ender i en situation, hvor det er landets politikere, der trækker et modstræbende landbrug frem mod forkerte løsninger. Derfor skal vi blive dygtigere til at have visioner for vores erhverv.

- Det kræver mod, men Landbrug & Fødevarer har før vist, at vi tør sætte spektakulære mål. Det er den slags, der giver respekt, og som åbner op for en bæredygtig udvikling i samspil med beslutningstagere og samfund.

- Vi er parat til forandringer, men landmændenes ejendomsret må aldrig blive anfægtet, og jeg vil være garant for, at protesten bliver højlydt, hvis vores erhverv ikke får den nødvendige tid og hjælp til omstilling.