Lyt til artiklen:

Lunken L&F-modtagelse af regeringens 2030-plan

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Fredag præsenterede regeringen et valgoplæg kaldet DK2030.

Den 186 sider 2030-plan indeholder flere elementer, som vil påvirke landbruget og følgeindustrierne. Det er særligt inden for klima og miljø, men 2030-planen lægger også op til en mulig skattestramning over for landbruget. Der lægges op til stærkere regulering af landbrugets CO2-udledning, men regeringen holder stadig muligheden åben for at pålægge landbruget en CO2-afgift.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
Landbruget er en del af regeringens 2030-plan

Se også:

Landbruget er en del af regeringens 2030-plan

Erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, Morten Holm Østergaard, siger om regeringens plan:

- Det private arbejdsmarked - også landbrugs- og fødevaresektoren - har brug for flere og dygtigere medarbejdere. Det er derfor positivt, at regeringen ønsker, at flere unge gennemfører en faglært uddannelse, og at der skal øget fokus på, at udvikle, rekruttere og fastholde arbejdskraft med kompetencer, der passer til fremtidens behov. Men vi savner konkrete tiltag, som kan løse disse udfordringer, for eksempel via strukturreformer eller bedre muligheder for international rekruttering. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at landbrug, skovbrug og fiskeri er blandt de brancher med højest andel forgæves rekrutteringer.

- Det er ligeledes problematisk, at den offentlige beskæftigelse stiger, når det private arbejdsmarked mangler medarbejdere. Regeringen har ikke nedbragt den offentlige beskæftigelse til niveauet før corona-krisen. Det bør den vise vejen til for at sikre en bedre balance på arbejdsmarkedet.