Lyt til artiklen:

BL opfordrer til advokatundersøgelse: Hvad er Mette Frederiksen bange for?

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Bæredygtigt Landbrug opfordrer nu regeringens støttepartier SF, Enhedslisten og Radikale Venstre til at iværksætte en advokatundersøgelse, der skal vurdere, om der er basis for en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen.

- Det må nu også være i det røde folketingsflertals og statsministerens egen interesse at få en advokatundersøgelse til at vurdere en mulig rigsretssag. Og hvad er Mette Frederiksen bange for? Hvis hun virkelig mener, at hun vil blive renset ved den særlige domstol, bør hun da vise sig som en statsmand og gå ind i det med åben pande. Statsministeren har jo tidligere proklameret, at hende kan man stole på, og at hun ikke dækker over noget, siger Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mette Frederiksen har ovenikøbet udtalt, at hun ville gøre det igen. Dét er foragt for lovgivning og folkestyre samt for dygtige minkavlere, som måtte se deres livsværk gå til grunde på lovstridig vis, siger han.

Landbrug og Fødevarers formand har også reageret på Minkkommissionens beretning.

- Vi ved nu, at det var klart ulovligt, da myndigheder og regering beordrede alle mink aflivet på et pressemøde. Det står lysende klart, at rigtig mange mennesker har svigtet deres ansvar. Vi må forlange, og som samfund forvente, at myndighederne overholder loven. Situationen fra 4. november 2020 må aldrig ske igen. Familier, der havde opbygget livsværk gennem flere generationer, kunne se det revet i tusind stykker på live-tv. Her to år efter synes jeg stadig, at det er lige forfærdeligt at tænke på, hvordan minkavlerne og deres familier er blevet behandlet, siger formand for L&F Søren Søndergaard i en pressemeddelelse.