På bare fire år har Hillerød Kommune udledt 1,9 milliarder liter urenset spildevand i Danmarks største sø, Arresø.

TV2 Lorry har i en aktindsigt fra Miljøstyrelsen opdaget, at Hillerød Kommune har på fire år udledt 1,9 milliarder urenset spildevand i Pøle Å, der løber ud i Arresø, som er Danmarks største sø.

Ifølge tv2.dk har Danmarks største sø har af Miljøstyrelsen fået klassificeringen 'dårlig økologisk tilstand'.

- Sådan er det år efter år. Det bliver ikke bedre, og det er ærgerligt. For planen er, at det skal blive bedre, lyder det fra Jørgen Nielsen, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening i Hillerød, til tv2.dk.

Udledningerne af urenset spildevand sker, når kloaksystemet bliver overbelastet

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi tillader de her overløb, fordi vi ikke har noget valg. Det sker ikke på daglig basis - det er kun, når der er en stor regnhændelse. Hvis ikke vi tillader overløb, så har vi vandet overalt på gader og stræder, og det dur jo heller ikke, siger Louise Colding Sørensen, der er formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget i Hillerød Kommune.

Overfor tv2 lover formanden dog bod og bedring.

Hillerød Kommune har for nylig bygget et nyt renseanlæg, der er mere effektivt end det gamle. Derudover går man snart i gang med at separatkloakere i centrum af Hillerød, hvor der i dag er fælleskloak, hvilket vil resulterer i, at der fremover vil være et tostrenget kloaksystem, hvor regn- og kloakvand bliver adskilt.

- Når alle de her tre ting kommer i spil, så regner vi med en reduktion på vores udledninger til Arresø på 60 procent, lyder det fra Louise Colding Sørensen.