Gråsten Fjerkræ har netop indgået en partneraftale med den Østrigske andeproducent Bio Ente om produktion af økologiske ænder til det skandinaviske marked. Det sker fordi Gråsten Fjerkræs produktionsmuligheder i Nordtyskland er under kraftigt pres da Gråsten Fjerkræ det seneste år har oplevet en salgsfremgang på 375 procent i forhold til 2018. Med den nye partnerskabsaftale får Gråsten Fjerkræ adgang til en slagtekapacitet på 1.3 mio. økologiske ænder årligt.

-Vi har sprængt vores nuværende produktionsmæssige rammer, og er nødt til at finde nye producenter, der lever op til vores etiske krav om dyrevelfærd, og ikke mindst vores krav til kvalitet og smag. Ved Linz ved foden af Alperne har vi indledt samarbejde med Bio Ente, der er godkendt af de østrigske dyreværnsmyndigheder med betegnelsen, Vier pfoten, svarende til Dyrenes Beskyttelse i Danmark. De skal fremover producere vores økologiske ænder efter vores forskrifter. Nøjagtig på samme måde som det i dag sker lige syd for grænsen, siger Gråsten Fjerkræs bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bio Ente råder over Østrigs største andeslagteri. Udover at producere og slagte økologiske ænder leverer virksomheden også en lang række specialudskæringer og charcuterivarer baseret på økologiske ænder.

- Vi har allerede sendt flere af de økologiske ænder på det danske marked, og bedømt efter salgstallene, er det fjerkræ, der falder i danskernes smag. Vi har store forventninger til samarbejdet, siger Gunder P. Jensen.