Kristendemokraterne kandidater besøger moderne svineproduktion for at drøfte de udfordringer landbruget har.

Kristendemokraterne vil gerne sætte fokus på behovet for arbejdskraft i et landets hovederhverv. I den daglige produktion er landbruget meget afhængig af stabil arbejdskraft. Det handler om faglig kunnen, det handler om stabilt fremmøde og . Munkbro Svineavl har i dag over 20 ansatte og er dybt afhængig af udenlands arbejdskraft. Firmaet har god kontakt med Holstebro jobcenter, men kan ikke undvære let adgang til udenlands arbejdskraft.

Munkbro Svineavl A/S har i dag mere end 3000 søer. Der produceres avlssvin og slagtesvin med en klima,- og miljøbelastning, der år efter år bliver mindre. Ejerne synes derfor det er forkert, når landbruget beskyldes for at forurene og belaste miljøet unødvendigt meget. Hvis vi skal brødføde mere end 10 mia mennesker om få år er det nødvendigt af danske produktionsmetoder bruges over hele kloden, for at producere fødevarer med mindst mulig klimabelastning.

Fremavl af svin med gode gener, der kan eksporteres til resten af verden er også et stort indstas område for Munkbro Svinavl A/S. Derfor vil dette emne også blive berørt, da det er vigtigt af vi har svin med de bedst mulige avlsegenskaber i den fremtidige svineproduktion.

De to ejere Christian Stokkedal og Jacob Skals vil fortælle om disse og andre spændende ting vedrørende moderne svineproduktion.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fra partiet deltager; Simon Skals, Jens Kristian Nielsen og Kristian Andersen