Thyregod kan med den tredje generation TRV-rensere på få sekunder lave et omskift fra høje til lave majs.

Vi har gjort en hammer klar, så alle interesseret kan se, hvor let det egentligt er.

- Claus Harrild Jensen, direktør Thyregod.

Thyregod fejre 100 års jubilæum på Agromek og ét af de største og mest bemærkelsesværdige nyheder på standen er den tredje generation af TRV-rensere, som er blevet opdateret på flere områder:

- Foruden mindre opdateringer som trin til såkassen, hydraulik affjedring af stabilisator-skiver, så kan den nye generation renser udstyres med et 3D-kamera til rækkefølgning samt Knock-Lock system til lynhurtig skift fra høje til lave majs, fortæller Claus Harrild Jensen, direktør hos Thyregod.

Få sekunder skift

For maskinstationer, som renser majs hen over sommeren, kan det være en udfordring, når der den ene dag køres i tidligt sået majs, og den næste dag i sent sået majs.

- Som standard er der fem tænder til hver række, men når majsen vokser sig større, så afmonteres to af tænderne. Det tog faktisk 120 minutter i gennemsnit, at foretage denne manøvrere før, men med dette nye patenteret system, så kan det klares på 25 sekunder pr. række, fortæller Claus Harrild Jensen.

Med 12 rækker, som det mest almindelig på TRV-modellerne, så kan det nu klares på fem minutter for samtlige rækker.

Knock-Lock systemet består af de to yderste tænder, som sidder i en holder, der afmonteres med to slag fra en hammer. Med en låsemekanisme kan holderen med tænderne afmonteres, og vendes modsat i samme beslag.

- På den måde laves renseren smallere i hver række, påpeger Claus Harrild Jensen, som opfodre til, at man på Agromek kommer forbi og prøver det nye system.

- Vi har gjort en hammer klar, så alle interesseret kan se, hvor let det egentligt er.

3D-kamera

Hvis man køber en ny renser, så giver Thyregod kunden mulighed for enten at flytte kamera fra kundens eksisterende renser over på den ny eller vælge mellem to forskellige kamera-systemer.

- Claas-kameraet med laser teknologi, som vi har kørt med i efterhånden mange år, kan stadig vælges, men nu har vi muligheden for at vælge 3D-kamera teknologi til sideforskydning af TRV-renserne.

Kameraet aflæser afgrøden eller rækkerne ved hjælp af 3D-teknologi. På den måde danner den et grafisk 3D-dimensionelt miljø, og ud fra dette korrigerer den renseren sidevejs.

- Det er specielt interessant for økologer som renser korn. Vi kan nemlig med 3D-kamera langt bedre garantere for et mere præcis rense-arbejde, da et 3D-kamera er bedre til at kende forskel på afgrøde og ukrudt end vores laser-kamera.