Mange landmænd glemmer reflekserne på tøjet i de mørke måneder. Det kan kan være livsfarligt, og derfor opfordrer Topdanmark Landbrug landmændene til at bruge tøj med reflekser.

Den mørke tid gør det farligt at være landmand og bevæge sig rundt ude i trafikken.

- Jeg tror ikke, at det er nogen hemmelighed, at der er rigtig mørkt på landevejene i efterårs- og vintermånederne. Ganske vist er danske landmænd gode til at have reflekser og lys på maskinerne, men mange glemmer at tænke på sig selv, siger Svend-Anker Worm, som er agronom i Topdanmark.

Ifølge Svend-Anker Worm tænker mange landmænd ikke på, at de også skal kunne ses, når de færdes på landevejene.

- Når man ser arbejderne ved vejprojekter og lignende, er de iført orange tøj med reflekser mange steder. Den blå kedeldragt er ok i stalden, men når man skal ud, hvor der er mørkt og trafik, er det en god ide med mange reflekser, siger han.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Husk børnene

Svend-Anker Worm opfrodrer til, at man enten køber arbejdstøj med reflekser eller får sat nogle på ens nuværende arbejdstøj.

Ligesom der er arbejdstøj med reflekser til voksne, er der også meget tøj og fodtøj til børn, hvor der er reflekser på.

- Vi er generelt gode til at huske at give vores børn reflekser på. Men det er en god idé, lige at se efter, om de refleksbånd, man købte til dem sidste år, stadigvæk sidder på tøjet i år, siger Svend-Anker Worm.