Dit abonnement er suspenderet pga. manglende betaling. Betal venligst din faktura, som du finder her.

Opret gratis profil

Nyt korn - nye udfordringer

18. sep. | Indrykket af Nutrimin

Høsten 2023 har for mange været noget af en udfordring, og nu er næste udfordring så hvor vi skal starte med at bruge det nye korn

Del artiklen:


Proteinindhold

De første kornanalyser begynder nu at indløbe. Generelt ser vi meget høje proteinindhold i byg, ligesom fosfor også ser ud til at være højt. Billedet stemmer fint overens med, at udbyttet har været lavt og indholdet derfor højere.

Hveden ligger måske en smule højere i protein end foregående år, men med betydelig variation. Til gengæld ser fosfor indholdet ud til at være lavt.

De fleste nye færdigfoderrecepter kommer derfor til at indeholde væsentlig mindre sojaskrå, så mens vi venter på nye kornanalyser så tøv ikke med at tage 1-2 % soja ud af foderet, hvis du oplever løse maver, da det godt kan være sådan vi ender alligevel.


Umodent korn

Kornet er mange steder heller ikke for godt modent, indeholder måske også mere vand end vanligt. Mange oplever problemer med at foderet falder til i siloer og automater. Husk at reducerer du 1 % fedt i foderet, så reducer samtidig soja med 1 %. Dette problem løser sig dog over tid.

Umodent korn forbruger også masser af E-vitamin i modningsprocessen, husk derfor at få dette tilsat i færdigfoder/mineraler, gerne frem til medio Oktober.


Toxiner

Vi snakker også meget toxiner i år, da vækstsæsonen og vådt korn disponerer for problemer med toxiner. Er man i tvivl om man har et problem, anbefaler vi, at der tilsættes toxinbinder til alt sofoder, da det er en billig forsikring i forhold til de problemer, der kan opstå. Nogle vælger at analysere kornet for toxiner og i mange tilfælde findes der ikke noget af betydning. Frem for at vente med beslutningen anbefaler vi i stedet at tilsætte det med det samme, da vi har en forventning om at det meget vel kan ende med at det alligevel bliver beslutningen.


Tag fat i din Nutrimin rådgiver, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal tackle udfordringerne med nyt korn.


OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

Udvalgte PARTNERS ydelser

Udvalgte PARTNERS arrangementer