Lyt til artiklen:

Forsikring mod dårligt vejr brugt flittigt i år

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Abonnementsartikel

Tre ud af fire landmænd med forsikring mod dårligt vejr har anmeldt en skade til forsikringsselskabet Topdanmark.

En ny opgørelse viser, at sommerens ekstreme vejr har fået tre ud af fire landmænd, der har en afgrødeforsikring hos Topdanmark, til at anmelde en skade.

- Der er ingen tvivl om, at sommerens voldsomme vejr har økonomiske konsekvenser for dansk landbrug. Som forsikringsselskab er vi her for at hjælpe, og allerede i juni besluttede vi os helt ekstraordinært for at række ud til vores kunder med en afgrødeforsikring, fordi vi vurderede, at samtlige af disse kunder potentielt kunne have en dækningsberettiget skade, siger Preben Rasmussen, der er landbrugschef i Topdanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en afgrødeforsikring er det muligt at forsikre sine afgrøder mod for eksempel tørke og store mængder regn, da den dækker udbyttetab på blandt andet korn, græsser, roer, raps, kartofler og majs.

Seges forventer flere vil grave regnvandsbassiner mod tørketider

Se også:

Seges forventer flere vil grave regnvandsbassiner mod tørketider

Når landmanden har høstet sin afgrøde og opgjort udbyttet, så erstatter Topdanmark landmandens udbyttetab jævnfør forsikringsvilkårene.

- Vi har en god dialog med vores kunder, som fortsat er i gang med at opgøre deres tab, før vi kan beregne erstatninger til dem. Desuden er der visse afgrøder, som stadig befinder sig i jorden, og som vi derfor ikke kender skadesomfanget på, siger Preben Rasmussen.

Topdanmark lancerede afgrødeforsikringen i 2019 i kølvandet på den det ekstremt tørre år i 2018. I dag har omkring fem procent af forsikringsselskabets landbrugskunder købt forsikringen.