Lyt til artiklen:

Ny rullestrigle med mange indstillingsmuligheder

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Nu er det ifølge østrigske APV slut med tilstoppede strigler og tænder, der let og elegant skøjter forbi de stride ukrudtstyper, for med en APV Rotary Weeder holdes tænderne rene med en afskraber, og striglen kan indstilles til at arbejde mere eller mindre aggressivt, det skriver Brørup Traktor- & Maskincenter.

RW Rotary Weeder fjerner ukrudtet med sine diagonalt anbragte roterende strigleenheder, der mekanisk indstilles individuelt til at arbejde med 0 - 30 graders vinkel i forhold til kørselsretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil sige at striglerne arbejder en lille smule skråt på kørselsretningen og kan stilles så aggressivt, at skorpedannelser på jordens overflade brydes, hvis det er nødvendigt.

rich-media-2
De skråtstillede strigleenheder. Foto: Foto: Brørup Traktor- & Maskincenter.

Det kan mange nok få glæde af efter årets våde forår. Striglen er også ideel i dyrkningssystemer, hvor der er meget organisk materiale mellem rækkerne i hovedafgrøden.

Den nye rullestrigle er konstrueret, så den arbejder tæt på traktoren. Det og rulleprincippet gør, ifølge importøren, at man kan anvende relativt små og lette traktorer til renholdelsesopgaverne.

Se den i funktion

Den nye rullestrigle importeres af Brørup Traktor- & Maskincenter. Herfra er det sælger Jørgen Kragh, der forestår introduktionen af den nye type ved to markdemonstrationer den 2. og 3. maj ved henholdsvis Årre og Randbøl.

Han har indtil nu kun set den arbejde på film, så han glæder sig til at få den spændt efter en traktor og komme i marken for at teste den, inden den skal vises frem for potentielle kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har vist på billeder og film til nogle af vores egne øko-kunder og et par økologikonsulenter, og de har alle været meget positive. Specielt muligheden for at skråtstille striglerullerne og derved arbejde mere eller mindre aggressivt tiltalte dem. Det bliver spændende at se i praksis, siger Jørgen Kragh og tilføjer at APV RW Rotary Weeder kan leveres i arbejdsbredderne 6,15 - 9,30 og 12,30 meter.

rich-media-5
Strigleenheden med afskraber og fjeder. Foto: Brørup Traktor- & Maskincenter.