Lyt til artiklen:

Danske fødevarepriser falder

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Priserne på danske fødevarer er ifølge en dugfrisk statistik fra OECD faldet med 0,6 procent i februar sammenlignet med februar i 2023.

Den negative fødevareinflation i februar kommer efter en moderat fødevareinflation på 2,2 procent i januar sammenholdt med januar 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også den generelle danske inflation er blevet ganske beskeden. OECD er de vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation og opgjorde den danske inflation til kun 0,8 procent i februar sammenholdt med året før. Dermed fortsætter inflationsfaldet fra januar, da den danske inflation ifølge OECD var 1,2 procent på årsbasis. De seneste måneder har inflationen således udvist en betydeligt lavere stigningstakt end i februar 2023, da den generelle inflation ifølge OECD var 7,6 procent i Danmark.

Det tilsvarende tal for inflationen i hele OECD var 8,9 procent, og ser vi på den generelle årlige inflation i januar og februar 2024 i hele OECD, var den i begge måneder 5,7 procent. Dermed er den danske inflation betydeligt lavere end i omverdenen.

Det gælder også fødevareinflationen. Ser man udelukkende på fødevareinflationen, som i januar og februar var henholdsvis 2,2 og minus 0,6 er de tilsvarende tal for hele OECD henholdsvis 6,3 og 5,3 procent.

Billigere energi

Også udviklingen i energipriserne er faldet til ro, viser statistikken fra OECD.

Den generelle energi-inflation i OECD viste i februar et prisfald på 0,5 procent, og også i januar var energi-inflationen negativ. Da faldt priserne på energi med 2,5 procent sammenholdt med samme måned i 2023.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men også når det gælder energipriser viser OECD-statistikken et endnu mere markant prisfald i Danmark end i resten af OECD.

I februar opgjorde OECD den danske energiinflation til et fald på 7,7 procent sammenholdt med februar 2023. Og i januar var der tilsvarende tale om et fald på 11,6 procent.