Lyt til artiklen:

Ny næstformand i L&F sektor for gris

00:00
Hastighed: ???x
03:03

Sektorbestyrelsen for griseproducenterne i Landbrug & Fødevarer har afholdt bestyrelsesmøde. Her skulle en ny næstformand vælges, efter at tidligere næstformand Allan V. Pedersen havde valgt at træde ud af bestyrelsen ved Landsmødet den 9. januar, det skriver L&F Gris i en pressemeddelelse.

Derfor er H.C. Gæmelke nu valgt som ny næstformand for bestyrelsen. Formandsposten var også på valg på bestyrelsesmødet, hvor Erik Larsen blev genvalgt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- H.C. Gæmelke er en rigtig stærk kandidat, og derfor er vi i bestyrelsen er glade for, at han har lyst til at stille op som næstformand. Han har en stærk og velkendt stemme i branchen og kommer allerede med en del bestyrelseserfaring, siger Erik Larsen.

Den nye næstformand glæder sig til at tage fat på det politiske arbejde i sektorbestyrelsen:

- Vi skal som griseproducenter går forrest og vise, hvad vi kan som branche. Vi er nemlig nogle af dem i verden, der er bedst til at producere kvalitetskød med fokus på klima, dyrevelfærd og lavt antibiotikaforbrug. Vi har meget at skulle have sagt, og derfor glæder jeg mig til at føre det politiske arbejde videre for dansk griseproduktion, forklarer H.C. Gæmelke.

Han er uddannet agrarøkonom og har været selvstændig landmand siden 2007. I dag driver han Røj Landbrug, der ligger mellem Vejen og Kolding, hvor bedriften omfatter 500 søer i fuldline produktion med slagtegrise. Han er både formand ved Jysk Landbrug, Sagro og Taskforce Markvand.

To nye medlemmer fra Danske Svineslagterier

Danske Svineslagterier har to mandater i bestyrelsen. Da Palle Joest Andersen valgte at træde ud af bestyrelsen ved Landsmødet, skulle der findes en erstatning for ham. Derudover er Ulrik Bremholm også trådt ud af sektorbestyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved et bestyrelsesmøde i Danske Svineslagterier torsdag inden sektorbestyrelsesmødet blev Jonas Würtz Midtgård og Kim Kjær Knudsen valgt til de to bestyrelsesposter.

Jonas Würtz Midtgård er 42 år og driver Go-Gris i Østbirk ved Horsens sammen med brødrene Mads og Martin Mogensen. I virksomheden har de 1.000 søer og leverer årligt 32.000 grise til slagtning. Han blev i slutningen af 2023 en del af Danish Crowns bestyrelse.

Kim Kjær Knudsen er 38 år og driver Allindemagle Landbrug. Han leverer 140.000 slagtegrise årligt og er også en del af Danish Crowns bestyrelse.

- Både Jonas og Kim er meget fremtidsorienterede og dermed vigtige stemmer for næste generation af fremtidens griseproducenter. Jeg ser meget frem til at samarbejde med dem om det politiske arbejde og få en vigtig indsigt i, hvad der er af visioner for branchen fra dem, lyder det fra Erik Larsen.