Lyt til artiklen:

Väderstad omsatte for rekord meget i 2023

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Svenske Väderstad har siden 2020 mere end fordoblet sin omsætning fra 3,4 milliarder svenske kroner i 2020, til rekordhøje 7 milliarder svenske kroner i 2023, det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Markedet og vores landmænds vilje til at investere, påvirkes af mange forskellige faktorer, som hovedsageligt er uden for vores kontrol. På trods af dette har vi øget vores salg på mange markeder, hvor især Nordamerika og Vesteuropa skiller sig positivt ud. Vi er meget ydmyge over at have nået en omsætning på 7 milliarder svenske kroner, hvor efterspørgslen efter vores produkter har været høj i løbet af året, siger Rebecca Nygren, Vice President Finance & Legal hos Väderstad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I lyset af de seneste succesfulde år, fortsætter tendensen med store investeringer for Väderstad. I alt har Väderstad investeret 480 millioner svenske kroner i løbet af 2023, herunder en udvidelse af fabrikken i Väderstad, med mere plads til samling og maling, samt et nyt kundecenter og nye kontorer i den amerikanske afdeling i Wahpeton, North Dakota.

- Det øgede salg har været med til at skubbe til vores økonomiske resultater på en positiv måde sammenlignet med sidste år. Det betyder, at vi kan fortsætte med at investere i vores fabrikker, for at øge kapaciteten i vores produktion, og hjælpe med at forsyne verdens landmænd, med vores effektive kvalitetsmaskiner til en bæredygtig og effektiv fødevareproduktion, siger Rebecca Nygren.

Väderstad er også vokset i antallet af medarbejdere globalt, fra 2.000 i regnskabsåret 2022 til 2.200 i regnskabsåret 2023.

rich-media-2
Pilen har peget i én retning for Väderstad. Foto: Väderstad.