Lyt til artiklen:

Omsætningsrekord - slår tidligere rekord med ni millioner kroner

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Ejerforeningerne bag rådgivningsvirksomheden Sagro, kan igen se frem til billige kontingenter, da selskabet lander et overskud på 11,8 millioner kroner. Det samlede overskud er en smule mindre end i 2021, hvor ejerforeningerne kunne trække 14,5 millioner kroner ud, men årsagen skal ikke findes i driften af virksomheden. Det skriver Sagro i en pressemeddelelse.

- I 2021 havde vi stor medvind på investeringerne. I 2022 har vi ligesom de fleste andre tabt på disse, men selve driften i Sagro og datterselskaberne er derimod stormet frem, siger Torben Jensen, der er administrerende direktør i Sagro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden sætter rekord på omsætningen, der lander på 289 millioner kroner, og slår dermed den tidligere rekordomsætning fra 2020 med 9 millioner kroner.

Grunden til den eskalerende forretning skal dog ikke findes i en strøm af nye kunder, men derimod på fastholdelse og en pakke med bredere rådgivningstilbud, skriver virksomheden.

- Vi oplever en stor fremgang på rådgivning i forbindelse med energioptimering, solceller og vindenergi. Men også når det kommer til selskabs- og etableringsrådgivning er vi lykkedes med at skabe et miljø, hvor man tænker Sagro, hvis man vil kigge på selskabsstruktur eller ønsker at etablere sig som landmand, siger Torben Jensen.

Fat i de unge

Hvis man ser på et bredt udsnit af kunderne i DLBR, har Sagro godt fat i den yngre generation.

- Tal fra vores fælles DLBR-database viser, at vi ligger et godt stykke foran gennemsnittet, i forhold til at rådgive den yngre generation af landmænd. Dette er vi utrolig stolte af, da det er et vigtigt punkt i vores strategi, men vores målsætning er selvfølgelig at kunne tiltrække endnu flere af den type kunder, siger Torben Jensen, og fremhæver blandt andet det gode samarbejde med LandboUngdom og Landbrugsskolerne og peger på, at man desuden er kåret til landets største rådgivningsvirksomhed målrettet landbruget, hvis man måler på omsætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette på trods af, at vi har færre medarbejdere end de konkurrenter, vi måler os op i mod, siger Torben Jensen.

Særdeles tilfreds formand

Bestyrelsesformand Sven Agergaard, er særdeles godt tilfreds med årets resultat, der økonomisk bidrager til det politiske arbejde, han og de øvrige foreningsmedlemmer arbejder med.

- I ejerforeningerne bag Sagro driver vi et stort lands- og lokalpolitisk arbejde til gavn for landbrugets produktionsvilkår, således der tages hensyn til både miljø, klima og økonomi. De ekstra ressourcer kommer til at bidrage direkte til det arbejde, lyder det fra Sven Agergaard, der også benytter anledningen til at sige en stor tak til Sagros knap 500 medarbejdere.