Lyt til artiklen:

Väderstad rundede fire milliarder kroner i 2022

00:00
Hastighed: ???x
01:41

Abonnementsartikel

Finansåret 2022 var for Väderstad en succes, og man øgede omsætningen med knap en milliard kroner.

Omsætningen hos den svenske redskabsproducent Väderstad kender, tilsyneladende, kun én vej: op.

For igen i finansåret 2022 øger selskabet sin omsætning, denne gang fra 420 millioner euro i 2021 til 550 millioner euro, eller fire milliarder kroner, i 2022. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For til trods for en covid-19 pandemi, der gav højere sygefravær og forstyrrelser i leverancer af materialer og høje stålpriser. Og til trods for krigen i Ukraines generelle indvirkning på landbruget, ja så har finansåret 2022 været et godt år for landbruget.

- Det har været endnu et godt år for mange landmænd med høje kornpriser og en stor investeringsvilje. Vores salg viser stærke tal, men samtidig er vi, sammen med mange andre virksomheder, blevet hårdt ramt af både Covid-19, høje materialepriser, især på stål og den russiske krig mod Ukraine, siger Nicklas Bjersér, Vice President Finance & Legal hos Väderstad

Bundlinjen følger ikke med

Men selv om omsætningen var god for Väderstad, så har bundlinjen ikke fulgt med.

- Vi har et lavere resultat end året før, men i betragtning af de ovennævnte eksterne omstændigheder, som for det meste er uden for vores kontrol, er vi tilfredse med resultatet, siger Nicklas Bjersér, dog uden at komme nærmere ind på det egentlige tal på bundlinjen.

Antallet af medarbejdere i Väderstad Group er fortsat med at stige i løbet af 2022, fra 1900 til 2000.

rich-media-3
For syvende år i træk øger Väderstad omsætningen. Foto: Väderstad.