Lyt til artiklen:

Ziegler er for første gang klar med en plov: Flere serier er på vej

00:00
Hastighed: ???x
02:54

For Ziegler er Agritechnica 2023 den absolut første gang, at den tyske virksomhed viser sig frem som plovproducent. Den viste liftophængte vendeplov, der har modelbetegnelsen TerraPro, er på fire furer og stensikringen er med springbolte.

- Ploven er den første plov fra Ziegler. Dele af ploven stammer fra en opkøbt plovfabrik, og på ploven er der også flere forbedringer, som Ziegler har foretaget før lanceringen af ploven, siger Allan Kristiansen, der repræsenterer Ziegler i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kommer med fem furer

I første omgang introducerer Ziegler TerraPro-serie med tre til fem furer og med mekanisk indstilling af arbejdsbredden. Ploven er med hydraulisk indsving, der centrerer ploven bag traktoren, inden den vender rundt. Det giver en blødere og roligere vending af ploven.

rich-media-2
Forreste furebredde indstilles på Ziegler TerraPro trinløst med en slæde. Af: Helge Plougmann Nielsen.

- Rammehøjden er på 80 centimeter, og der er 105 centimeter imellem underplovene. Bredden på forreste fure indstilles trinløst med en slæde, og arbejdsbredden på de øvrige furer kan indstilles til 35, 40, 45 eller 50 centimeter ved at flytte en bolt i hovedrammen, siger Allan Kristiansen og tilføjer:

- Bæreakslen er boltet på tårnet, og derfor er det let at ændre både højden og bredden på bæreakslen, når ploven tilpasses kundens traktor.

Standardhjul til transport

Pløjedybden indstilles med spindler, og som standard kan landhjulet, der har dimensionen 260/75-15.3, også anvendes som transporthjul. Som ekstraudstyr leveres der også et landhjul, der er 400 millimeter bredt.

- Ploven tilbydes med to forskellige typer muldplader, ligesom der også er mulighed for at få ploven leveret med risteunderplove. Den udstillede model er med halmstrygere, og standardsortimentet omfatter selvfølgelige også traditionelle forplove samt rulleskær og fangearm til jordpakker, siger Allan Kristiansen og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Den nye vendeplov er med hydraulisk indsving, der centrerer ploven bag traktoren, før den vendes. Spindlen i enden af hydraulikcylinderen anvendes til at indstille træklinjen på ploven. Foto: Helge Plougmann Nielsen.

- Ziegler TerraPro er en solid basisplov til kunder, der ønsker sig en plov uden de store dikkedarer, og de introduceres i markedet til fordelagtige priser.

Flere modeller på vej

TerraPro med springbolte er blot den første serie af vendeplove fra Ziegler, og ifølge Allan Kristiansen følges der ret hurtigt op med en version, hvor stensikringen er hydraulisk. En version med hydraulisk variabel furebredde er også på vej og i test.

Ploven færdigtestes i 2024, og Allan Kristensen forventer, at der kommer en testmodel til Danmark i løbet af 2024.