Lyt til artiklen:

Indhegning af svensk svinepestområde er begyndt

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Siden en række døde vildsvin blev fundet og konstateret smittet med afrikansk svinepest, AFS, nær byen Fagersta i Sverige, har man afsøgt et større område for døde vildsvin.

Afsøgningen er forløbet uden fund af døde, smittede vildsvin, og derfor har svenske myndigheder påbegyndt indhegningen af det ramte kerneområde, det skriver SVT

Artiklen fortsætter efter annoncen

Antallet af fundne vildsvin med afrikansk svinepest er fortsat 49, og når indhegningen er færdiggjort, er det tanken, at lade sygdommen rase ud indenfor det ramte område, så alle tilbageværende vildsvin i området dør. Hele området på cirka 10.000 hektar forventes indhegnet i uge 43.

Udenfor indhegningen vil man ifølge Markedsnyt for Grisekød påbegynde en intensiv jagt på vildsvin, så man kan få en form for bufferzone omkring det indhegnede område.

Dette gør man for at mindske risikoen for at et vildsvin skal finde vej ind i kerneområdet og derefter komme ud igen med smitte. Den intensive jagt på vildsvin i naboområderne til det ramte område kommer til at foregå ved hjælp af fælder og nattejagt.

Ifølge SVT er der cirka 1000 vildsvin i den smittede zone.

Sverige vil hegne sig ud af svinepest

Se også:

Sverige vil hegne sig ud af svinepest