Lyt til artiklen:

Stigende AFS-smitte kan føre til fald i kinesisk griseproduktion

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

Et stigende antal infektioner med AFS i Kina står til at gøre indhug i den kinesiske griseproduktion senere på året.

Siden 2018 har kinesiske griseproducenter sloges med afrikansk svinepest, AFS, som i 2018 og 2019 kostede millioner af grise livet landet, og havde stor indflydelse på grisekødsproduktionen og dermed verdensmarkedet for grisekød.

Siden da har kineserne skruet gevaldigt op for hygiejnen og biosikkerheden i staldene. Men AFS er stadig på omgang i landet, og er ofte i udbrud i vinterperioden. Det skriver Reuters.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år er ingen undtagelse, og omkring det kinesiske nytår i januar startede udbruddene med at stige, og mediet citerer en anonym analytiker fra Huachuang Securities for, at data viser at udbruddene på én måned har nået niveauet for hele 2022.

- Vi vurderer at smitteområdet i de nordlige produktionsområder kan nå til 50 procent, citeres analytikeren for at sige.

Skruer også ned for produktionen

De nordlige områder Shandong og Hebei er blandt Kinas største producenter og det store udbrud af AFS kan ifølge Markedsnyt for Grisekød fra Landbrug & Fødevarer føre til et støre fald i den kinesiske produktion af grisekød senere i år.

Samtidig har kinesiske landmænd skruet ned for produktionen, idet priserne har ligget fast lavt på 15 kroner pr. kilo siden 2022, på grund af lav efterspørgsel og for stort udbud. Desuden bliver flere grise sendt til slagtning ved en vilkårlig vægt på grund af ASF-udbruddet.

Til Reuters vurderer Pan Chenjun, der er analytiker hos Rabobank, på den baggrund, at den kinesiske grisekødsproduktion kan falde med omkring ti procent i andet halvår af 2023.