Lyt til artiklen:

Efter svinepest i Sverige sender L&F advarsel til jægere

00:00
Hastighed: ???x
01:21

I Sverige er der blevet aflivet omkring 50 grise efter fund af afrikansk svinepest nordvest for Stockholm. Der har tidligere også været flere forekomster af sygdommen tæt på Tyskland.

Selv om Danmark og Sverige ikke er landfaste, og der siden 2019 har der været et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse, så kommer Landbrug & Fødevarer nu med en advarsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er kommet mere fokus på de jægere, der tager til Sverige for at jage. De skal selvfølgelig tænke sig godt om. Fra Landbrug & Fødevarers side yder vi den service, at de kan få et kit med informationsmateriale, poser til kød og tøj og desinfektionsmiddel til støvler og våben. Det sender vi gratis ud til dem, og det gjorde vi også før, siger Jens Munk Ebbesen, der er veterinærdirektør i Landbrug & Fødevarer til Berlingske.

Lavt trusselsniveau trods ASF i Sverige

Se også:

Lavt trusselsniveau trods ASF i Sverige

Han opfordrer dog ikke jægerne til at blive hjemme fra hverken Tyskland eller Sverige, men opfordrer til, at de desinficerer alle deres ejendele og lade kød og trofæer blive, hvis det ikke bliver behandlet, før man tager det med hjem.