Lyt til artiklen:

Flere tyverier af skærme og udstyr: Det ligner bestillingsarbejde

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Det er ikke kun Thorup Maskinhandel, der natten til fredag har haft ubudne gæster, som har taget skærme og autostyringsudstyr. Også Traktor Høst i Brønderslev har fået stjålet to anlæg, fortæller markedschef Stig Knudsen.

- Det virker som bestillingsarbejde, for det er CNH-produkter, man har taget. Tilsyneladende er det sket samme nat, og to anlæg er taget hos os i Brønderslev, fortæller Stig Knudsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Traktor Høst er et anlæg taget fra en mejetærsker, mens det andet er taget fra en traktor. Hos Thorup Maskinhandel er der stjålet fra to New Holland-traktorer og én Case.

Begge steder har man også andre maskiner stående, men det er altså kun CNH-familien, der har haft tyvenes interesse.

- Nu venter vi på forsikring, og det løber nok op i 200.000 til 250.000 kroner med de skader, der er lavet på maskinerne, siger Stig Knudsen, der håber, at politiet koordinerer.

Maskinhandel bestjålet for 400.000 - udlover dusør for tips

Se også:

Maskinhandel bestjålet for 400.000 - udlover dusør for tips

Hos Thorup Maskinhandel fortæller driftsleder Emil Høgh Jensen, at de allerede mandag formiddag har møde med et firma om mere videoovervågning.

- Det er da irriterende, at man skal have hegn og overvågning op for at have tingene i fred, siger Emil Høgh Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han anslår, at tabet for Thorup Maskinhandel beløber sig til 400.000 til 450.000 kroner alene i det stjålne udstyr samt skader på maskinerne. Tyvene har nemlig bare klippet alle kabler, og dermed har Emil Høgh Jensen tre ellers udmærkede traktorer til bare at stå.

- Der står for et par millioner og glor. De kan ikke køre, og med forsikring og politi går der tid, så det kommer til at koste en del penge, konstaterer han.

Både fra Traktor Høst og Thorup Maskinhandel lyder der opfordringer til at holde ekstra øje med sine ting. Desuden har Thorup Maskinhandel sat 25.000 kroner på højkant til den, der kan komme med et tip, der fører til opklaring af sagen.