Lyt til artiklen:

Medie: Arla spillede rolle op til koranlov

00:00
Hastighed: ???x
01:15

Via en række aktindsigter i kommunikationen mellem Udenrigsministeriet og Arla i ugerne op til regeringens omstridte forslag om at forbyde Koranafbrændinger, har Berlingske afsløret en ivrig kommunikation mellem parterne, det skriver Agriwatch

Aktindsigten viser, at Arla første gang tog kontakt til Udenrigsministeriet 13. juli. Omdrejningspunktet for kontakten var blandt andet de "betydelige konsekvenser", som situationen kunne få for Arlas forretninger i Mellemøsten og Nordafrika.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge mediet frygtede Arla både for sine medarbejderes sikkerhed og for en boykot af deres varer, skrev Kim Villadsen, der er chef for Arlas forretninger i Mellemøsten og Afrika i en mail til ministeriet.

Ifølge avisens oplysninger sendte Udenrigsministeriet løbende lister over kommende demonstrationer til mejeriet, og da regeringen efter nogle uger fremlagde det omstridte lovforslag, lød det i mailkorrespondancen, at mejeriet var "Meget imponeret over Lars´ indsats", der altså refererer til udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.