Lyt til artiklen:

Thomas og Lins køer har en af landets laveste CO2-udledning per kilo mælk

00:00
Hastighed: ???x
02:13

Det unge landmandspar Lin og Thomas Poulsen driver sammen Ågården i Mern på Sydsjælland, hvor de har 450 køer. Det er seks år siden, at de overtog gården, og siden da har de arbejdet med at mindske gårdens klimaaftryk.

Det har nu resulteret i, at de ifølge Arlas klimatjek har en CO2-udledning på 0,82 kilo CO2 per kilo mælk. Det er så godt et resultat, at de nu er blandt de 12 Arla-gårde, der har de laveste udledninger af alle Arlas 8.500 andelshavere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Her på gården har vi altid gået meget op i at bruge færrest mulige ressourcer til den bedst mulige produktion. Så jeg er stolt af, at de tiltag vi har gjort på gården de seneste år, virkelig betaler sig. Det er både godt for køerne og for klimaet, siger Thomas Poulsen i en pressemeddelelse.

Arla: Græs er det grønne guld

Se også:

Arla: Græs er det grønne guld

Tidligere på året udbetalte Arla det første månedlige tillæg til mælkeprisen, der sikrer en bedre pris til de landmænd, der udfører klima- og miljøtiltag på deres gård. Dem har Lin og Thomas Poulsen mange af.

Helt konkret arbejder de blandt andet med foderplaner, der sikrer, at de 450 køer får præcis den mængde foder, de har brug for. Det giver ifølge dem sunde og raske køer, der lever længere, og så mindsker det samtidig gårdens klimaaftryk ved at sikre den højeste mælkeproduktion per foderenhed.

- Vi er generelt virkelig gode til at optimere vores produktion her i Danmark, og det er tydeligt at mærke på de landmænd, jeg taler med, at alle går op i at udvikle sig i en mere bæredygtig retning. Så for mig at se, er vi de helt rigtige til at producere fødevarer både til danskerne og til resten af verden, siger Thomas Poulsen.

Det unge landmandspar gør det så godt, at de i dag får besøg af flere politikere og andre interesserede, der gerne vil høre mere om deres tiltag. Med på besøget er både lands- og lokalpolitikere, en youtuber og repræsentanter fra L&F og tænketanken Frej.