Lyt til artiklen:

Fødevarechefer til topmøde ved klimakonference

00:00
Hastighed: ???x
02:29

Det er ikke hvem som helst, der er med på den internationale klimakonference Agri-Food & Climate Circle i København til maj.

Topcheferne Peder Tuborgh, Jais Valeur og Cees 't Hart fra henholdsvis Arla Foods, Danish Crown og Carlsberg tager nemlig aktiv del i konferencen i lighed med en lang række eksperter fra ind- og udland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens Jais Valeur og Cees 't Hart skal holde oplæg som en del af programmet, skal Peder Tuborgh deltage i en paneldiskussion. Det skriver Seges, der arrangerer konferencen, i en pressemeddelelse.

- For at nå i mål med de nødvendige reduktioner af drivhusgasser i sektoren er vi nødt til at arbejde sammen og dele vores viden på tværs af sektorer og landegrænser. Derfor er jeg enormt stolt over, at vi på konferencen har formået at tiltrække en række store kapaciteter fra både erhvervslivet og forskerverdenen, som vil bidrage med deres perspektiver på at løse klimaudfordringen, siger direktør for innovation Lisbeth Henricksen fra Seges.

Samarbejde på tværs

Fra Arla Foods skal Peder Tuborgh deltage i en paneldiskussion om plantebaserede fødevarer og fremtidens proteinkilder, og han ser frem til at deltage i konferencen.

- Vi bliver kun bedre og mere klimavenlige, hvis vi arbejder sammen på tværs af hele værdikæden fra jord til bord. Derfor er jeg glad for at deltage i klimakonferencen, der er en vigtig begivenhed i fødevareindustrien og for alle, der er interesseret i fremtidens bæredygtige fødevareproduktion, siger Peder Tuborgh.

- Konferencen skaber en platform for forskere, eksperter, virksomheder og beslutningstagere for at diskutere den nyeste udvikling i jagten på løsninger, der vil hjælpe os med fortsat at reducere klimaaftrykket i sektoren, fortsætter han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grønne ideer

Programmet på Agri-Food & Climate Circle består af både præsentationer, paneldiskussioner og debatter. Derudover præsenteres 15 grønne idéer fra forskere og virksomheder, som er udvalgt af et ekspertpanel blandt mere end 80 indsendte idéer fra hele verden.

Konferencen fokuserer på syv hovedområder: Dokumentation af grønne initiativer, optimal ressourceudnyttelse, forbrugerindflydelse på grøn omstilling, bæredygtig anvendelse af jorden, bæredygtig husdyrproduktion, skift til mere vegetabilsk protein og bioteknologi som alternativ kilde til protein.