Lyt til artiklen:

11 amerikanske stater vil indføre right to repair

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Amerikanske landmænd forsøger i stigende grad at gøre op med, at flere maskinproducenter kræver at det kun er dem, eller godkendte værksteder, der kan og må reparere maskinerne.

Landmændene kæmper for right to repair - retten til selv at skrue på sin egen maskine. Den kamp har nu ført til, at op mod 11 amerikanske stater overvejer lovgivning på området. Det skriver AP

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Colorado er det demokratiske politikere der driver og fremsætter lovgivning, mens republikanske politikere slås med vælgere, der vil have right to repair, og producenter, der står på deres.

Producenterne mener, at lovgivningen ville tvinge dem til at afsløre forretningshemmeligheder, ligesom de mener at landmænd vil kunne omgå emissions-kontrollerende software i en jagt på flere heste.

Tidligere har John Deere været ude og lempe lidt, så visse reparationer nu er tilladt. Dog ikke noget der har med motor og emissionskontrol at gøre.

John Deere giver landmænd lov til selv at reparere

Se også:

John Deere giver landmænd lov til selv at reparere

Regeringen støtter

Right to repair-bevægelsen, der også kæmper for retten til at andre end producenterne selv kan bestemme hvem der må reparere telefoner, biler og anden elektronik, får også støtte fra Joe Bidens demokratiske regering.

Senest har Justitsministeriet anmodet om, at en sag mod John Deere føres i retten, og givet udtryk for at en afgørelse til fordel for John Deere vil skade USA som et hele.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover staten Colorado er også Florida, Maryland, Missouri, New Jersey, Texas og Vermont blandt de 11 stater som vil indføre Right to repair-lovgivning.

USA: Regeringen støtter landmænd mod John Deere

Se også:

USA: Regeringen støtter landmænd mod John Deere