Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen har afskediget 109 medarbejdere - Det vil øge sagsbehandlingstiden

00:00
Hastighed: ???x
02:54

Landbrugsstyrelsen har i dag gennemført afskedigelse af 51 medarbejdere, heraf 6 ledere. Det sker som følge af, at styrelsen den 5. september fortalte, at man på grund af ændrede opgaver og faldende bevillinger skulle afskedige op mod 100 årsværk for at sikre, at styrelsens budget er i balance i 2024, det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Udover de 51 afskedigelser er der indgået frivillige fratrædelsesaftaler med 58 medarbejdere, heraf 2 ledere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er aldrig nemt at sige farvel til gode medarbejdere, men ændringerne i vores opgaver og bevillinger betyder desværre, at vi i dag har måtte afskedige 51 medarbejdere for at få økonomien og opgaveløsningen til at hænge sammen, siger direktør i Landbrugsstyrelsen, Lars Gregersen.

Afskedigelserne af medarbejderne fordeler sig over alle Landbrugsstyrelsens lokationer. I København afskediges 32 medarbejdere, i Tønder 4 medarbejdere og i Augustenborg 12 medarbejdere. Derudover er der 3 afskedigelser i styrelsens regionale kontrolenheder.

De frivillige fratrædelser er nogenlunde ligeligt fordelt imellem lokationerne. I København er der indgået fratrædelsesaftaler med 29 medarbejdere, i Tønder med 5 medarbejdere og i Augustenborg med 19 medarbejdere. Derudover er der indgået aftaler med 5 medarbejdere i vores regionale kontrolenheder.

- På kort sigt kommer afskedigelsesrunden selvfølgelig til at kunne mærkes i organisationen. Da antallet af arbejdsopgaver i styrelsen reduceres, forventer vi dog, at vi snart kan få organisationen og opgaveløsningen tilbage i god gænge, og at situationen derfor ikke vil påvirke hverken sagsbehandlingstider eller udbetalingen af landbrugsstøtte, siger Lars Gregersen.

Vil øge arbejdspres

Tillidsrepræsentanter fra samtlige otte fagforeninger, der har medarbejdere i Landbrugsstyrelsen, er dog uenige med Lars Gregersen, det siger de til Ritzau ifølge Landbrugsavisen

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den besked, vi nu hører, er, at vi skal kunne løse de samme opgaver og endnu bedre end før. Det mener vi ikke, er realistisk, når vi i den seneste trivselsmåling kan se, at der i forvejen er udfordringer med balancen mellem opgaver og den tid, der er til rådighed, står der i fællesudtalelsen fra tillidsfolkene.

Tillidsfolkene kalder det uundgåeligt, at afskedigelserne vil føre til længere sagsbehandlingstider, ligesom de er meget bekymrede for det fremtidige arbejdspres og arbejdsmiljø.

Landbrugsstyrelsen skal fyre 100

Se også:

Landbrugsstyrelsen skal fyre 100