Lyt til artiklen:

Medie: Landbrugselevers data lækket

00:00
Hastighed: ???x
01:33

En Hackergruppen lagde ifølge DR dele af stjålne data på sønderjyske skoleelever ud på de mørke dele af internettet, som it-kriminelle bruger til at kommunikere anonymt.

Det skete som en form for bevis i forbindelse med kravet om løsesum for dataen, som blandt andet kommer fra Gråsten Landbrugsskole. DR's techkorrespondent, Henrik Moltke, har set eksempler på de data, som er blevet lagt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om usædvanligt følsomme oplysninger, siger han.

- Jeg har set screenshots med henvisninger til udredninger af funktionsnedsættelser, der er kørekort, alle mulige forskellige data, som har med børn og unge at gøre, og det er ikke godt, siger han, til DR.

Hackerne krævede en løsesum på fem bitcoins svarende til en million kroner. En løsesum hackerne aldrig fik.

Mistanke om hacking: Landbrugsskoles IT-systemer er nede

Se også:

Mistanke om hacking: Landbrugsskoles IT-systemer er nede

Det omfattende hackerangreb ramte den 31. august fem sønderjyske skolers IT-center, IT-Center Syd, og dengang skrev Maskinbladet om hacket på den sønderjyske landbrugsskole, som i første omgang meddelte på sin Facebookside, at de var ramt af et hackerangreb. Opslaget blev dog senere fjernet.

8. september meddelte IT-Center Syd, at skolernes data ikke havde været i fare. Men 22. september meddelte man, at hackerne alligevel havde taget store mængder data.