Lyt til artiklen:

Landmand dømt for grov vanrøgt af kvæg

00:00
Hastighed: ???x
02:16

En landmand, der holder kvæg til naturpleje på Sjælland, er dømt til 30 dages betinget fængsel og har fået et forbud mod at eje, bruge, passe, slagte eller i det hele taget beskæftige sig personligt med kreaturer i tre år.

Det er Retten i Næstved, der har behandlet sagen, og dommen falder knap fire år efter, at Dyrenes Beskyttelse første gang anmeldte ejeren for flere overtrædelser af dyrevelfærdsloven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en grov sag, hvor mange dyr gentagne gange ikke er blevet hverken passet eller behandlet med omsorg og respekt. Det er alt fra manglende fodring til manglende dyrlægetjek af helt tydeligt syge dyr, så det er en voldsom sag, siger Cecilia Christensen Karstrup, der er dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Regeringen afviser borgerforslag om et dyrepoliti

Se også:

Regeringen afviser borgerforslag om et dyrepoliti

Nægtede sig skyldig i alle anklager

Dyrenes Beskyttelse er glade for, at rettighedsfrakendelsen er taget i brug, men havde håbet, at det var for en længere periode. Sagens alvor og den lange periode, hvor dyrene ikke er blevet passet, gør, at organisationen havde ønsket, at manden ikke fremadrettet fik mulighed for at genanskaffe sig kvæg på noget tidspunkt.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse var landmanden anklaget for blandt andet ikke at behandle syge dyr herunder halte køer, der ikke var tilset af en dyrlæge, en ko, der var lam i bagparten og som havde ligget i flere dage uden at kunne rejse sig eller blive tilset af en dyrlæge.

DF vil have strammet dyrevelfærdsloven markant

Se også:

DF vil have strammet dyrevelfærdsloven markant

Landmanden nægtede sig i retten skyldig i alle anklagerne og gik efter frifindelse. Dyrenes Beskyttelse mener dog, at straffen burde have været hårdere.

- Selvom vi er glade for, at rettighedsfrakendelsen er taget i brug, så står dommen ikke mål med den vanrøgt, der har fundet sted. Så mange tynde dyr, syge dyr, der ikke er behandlet, og fund af selvdøde dyr skal ikke bare finde sted i kvægbesætninger, så er der noget helt galt, siger Cecilia Christensen Karstrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dommen er der ét års prøvetid, hvor den dømte ikke må overtræde loven i lignende forhold. Dommen er endelig og træder i kraft den 25. april, hvis den ikke ankes.