Lyt til artiklen:

Politiaktion på stutteri har krævet lang planlægning

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Efter længere tids politik og medie-opmærksomhed har politiet sammen med Fødevarestyrelsen og Viborg Kommune hele onsdag været tilstede på Stutteri Viegården nær Skals, nord for Viborg, hvor man har gravet indtil flere heste i varierende grader af kompostering op af jorden.

Sagen tog fart da der sidst i juni blev delt en række billeder på sociale medier. Efterfølgende har flere udtrykt kritik og frustrationer over, at politiet ikke har sat ind på stutteriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På et pressemøde onsdag eftermiddag meddeler vicepolitiinspektør, Christian Toftemark, fra Midt- og Vestjyllands Politi, at politiet ikke kunne reagere på de pågældende billeder, idet de blev vurderet til at være fra før politiets seneste besøg på stedet.

- Men vi får så nye, konkrete oplysninger, som fører til en uanmeldt kontrol den 13. juli, hvor vi starter efterforskningen. Bagefter har vi taget en række efterforskningsmæssige skridt, som vi ikke alle sammen kan dele. Men der var flere besøg i juli, og efterforskningen har ikke stået stille, sagde Christian Toftemark.

Han understeger, at politiet heller ikke syntes, at det var rare billeder. Men at det ikke i sig selv var nok til at reagere, når de blev vurderet til at være i hvert fald fire måneder gamle.

- Dagens aktion har taget meget tid at planlægge, og derfor har folk med tips og oplysninger været frustrerede over, at vi øjensynligt ikke gjorde noget. Men hver anmeldelse har været vurderet iforhold til, om det ville betyde, at der ville forsvinde beviser, hvis vi reagerede med det samme, inden aktionen var klar, sagde Christian Toftemark.

Politiet kan ikke komme nærmere ind på eventuelle sigtelser eller fund på ejendommen, idet arbejdet endnu ikke er afsluttet. De opgravede heste bliver kørt til videre undersøgelser på Landbo Højskolen, og Fødevarestyrelsen kan ikke oplyse noget om de levende hestes tilstand.